Hoe groot is uw vertrouwen?

Samenwerken

De directie kan veel invloed uitoefenen op de betrokken- en bevlogenheid van medewerkers. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat medewerkers vertrouwen hebben in de directie van hun organisatie.

Indien er sprake is van vertrouwen tussen directie en medewerkers, zijn medewerkers negen keer vaker bevlogen in hun werk en betrokken bij hun organisatie.

Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Effectory International, onder 46 Europese multinationals.

 

Winnen vertrouwen

Doordat betrokken- en bevlogenheid van medewerkers steeds meer gelinkt wordt aan hogere bedrijfsprestaties, een lager personeelsverloop en een hogere efficiëntie, leggen organisaties hier steeds meer de focus op.

Onderzoeksresultaten tonen aan dat de impact van betrokken- en bevlogenheid  verloren gaat indien directieleden er niet in slagen het vertrouwen van hun medewerkers te winnen.

Uit het onderzoek is gebleken dat 31 procent van de medewerkers die werkzaam zijn in multinationals, momenteel bevlogen zijn in hun werk en betrokken zijn bij de organisatie. Effectory International benadrukt dat beide thema’s worden beïnvloed door vier factoren:

  1. de medewerker past bij de organisatie
  2. het werk geeft de medewerker energie en plezier
  3. de leidinggevende communiceert duidelijk
  4. de leidinggevende spreekt voldoende waardering uit naar de medewerker

Hoewel drie van de vier factoren verbetering behoeven, blijkt dat maar liefst 79 procent van de medewerkers die werkzaam zijn in multinationals het gevoel heeft te passen bij de organisatie.

Bron: BG Magazine 21 september

Het verzuim in uw bedrijf kan ook omlaag!

Wij brengen het verzuim in uw bedrijf terug. Bel ons op 0317 414 262 of vraag een offerte aan.

offerte aanvragen