Over ons

Verzuimbedrijf

Attentus Verzuim is een organisatie die is opgericht door Desirée Bus-Offermann en Jan Bus. Begeleiden met aandacht is een belangrijke propositie voor ons. Zowel de naam als het logo vormen een twee eenheid. Wij hebben gekozen voor een taakverdeling binnen ons bedrijf maar dit sluit niet uit dat wij elkaar ook kunnen vervangen indien dit aan de orde is. Inmiddels hebben 80 klanten zich bij ons aangesloten. Dagelijks ervaren klanten dat de door ons gekozen aanpak van het verzuim wel degelijk zijn vruchten afwerpt.

Achtergrond

Wij hebben beiden een achtergrond op het gebied van re-integratie en/of verzuim. Ons verleden als werknemer en als ondernemer ondersteunt ons in het begeleiden van zowel leidinggevenden als die van werknemers. Ziek melden is geen vanzelfsprekendheid.  Ziek is ziek en bij twijfel gaan we met elkaar in gesprek om vast te stellen of een medewerker gedeeltelijk dan wel volledig aan het werk gaat.

Aanpak

Als team zetten wij ons in voor elk bedrijf dat op zoek is naar een dienstverlener voor Verzuim, Re-Integratie én Outplacement. Wij gaan met u in gesprek om samen met u uw behoeftes en knelpunten te inventariseren en aan te pakken. Slaagt dit gesprek en begrijpen we elkaar dan gaan wij voor u aan de slag, wij zijn dan uw partner voor een uitstekend verzuimmanagement.

Netwerk

Wij beschikken over een groot netwerk waardoor wij u uitgebreid van dienst kunnen zijn.  “Begeleiden met aandacht” is onze meerwaarde. Wij houden van ambitie. Daarom zetten wij ons in om het verzuim binnen uw bedrijf op een zo laag mogelijk niveau te brengen én te houden.

Vertrouwen

Wij hebben ruime kennis in huis om langdurig zieke medewerkers te laten re-integreren binnen uw bedrijf. Wanneer die mogelijkheid ontbreekt, dan begeleiden wij de medewerker op positieve wijze naar een nieuwe toekomst buiten uw bedrijf. Onze ervaring is dat reductie van verzuim binnen uw bedrijf vooral kan worden bereikt door, bij zowel de werknemers als de leidinggevende, in te zetten op (zelf) vertrouwen. Preventie en de-medicaliseren zijn bekende begrippen maar wie doet er wat mee? Hoe zelfbewust is de medewerker, hoe staat de medewerker in zijn/haar leven. Waar staat de medewerker, waar staat de privé persoon? Simpele vragen die aan elkaar dienen te worden gesteld. Maar dan het begrip geld/inkomen. Welke besluiten heeft eenieder genomen waardoor drijfveren als Plezier of Passie niet meer leidend zijn.

Preventie

Preventie is geen toverwoord. Preventie gaat over waarden als; communicatie, gedrag, vertrouwen, integriteit en verantwoordelijkheid. U weet wat uw rol is als leidinggevende, maar is dit ook bij uw medewerker bekend? Dit zijn enkele voorbeelden van de vele aandachtspunten waarover wij graag met u in gesprek gaan.

Het verzuim in uw bedrijf kan ook omlaag!

Wij brengen het verzuim in uw bedrijf terug. Bel ons op 0317 414 262 of vraag een offerte aan.

offerte aanvragen