Niet zomaar een verzuimbedrijf

Attentus Verzuim is een dienstverlener die is opgericht door Desirée Bus-Offermann en Jan Bus. Begeleiden met Aandacht is niet zomaar gekozen. Zowel onze bedrijfsnaam als het logo vormen een twee eenheid. Wij hebben gekozen voor een taakverdeling binnen ons bedrijf maar dit sluit niet uit dat wij elkaar ook kunnen vervangen indien dit aan de orde is. Dagelijks ervaren klanten dat de door ons gekozen aanpak van het verzuim wel degelijk zijn vruchten afwerpt. Waar is een werknemer nog wel toe in staat? Een “normale” vraag voor u als werkgever en voor ons als begeleider. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat medewerkers regelmatig roepen: dit lukt mij niet en dan thuis zitten wat vaak het herstel niet bevorderd. Ziek zijn betekent nog niet dat de medewerker arbeidsongeschikt is? Zodra de uitval langer gaat duren (meer dan 2 maanden) wordt de drempel steeds hoger om weer terug te keren op de werkvloer. Voor zowel de werknemer als de werkgever kan de lange duur nadelig uitpakken. 

 Aansluiting werkgevers

Inmiddels hebben 150 werkgevers zich bij Attentus Verzuim aangesloten en daar blijft het niet bij. Iedere maand meldt zich een werkgever die op zoek is naar een arbodienstverlener die werkt met korte lijnen en een vaste casemanager. Tevens zijn de wachttijden bij onze bedrijfsartsen gemiddeld 2 weken. Werkgevers ervaren dat onze aanpak past bij hun wensen.

Aanpak

Als team zetten wij ons in voor elk bedrijf dat op zoek is naar een dienstverlener met veel kennis van het Verzuim, Re-Integratie én Personeelsvraagstukken. Wij gaan graag met u in gesprek om samen met u uw behoeftes en knelpunten te inventariseren en vast te leggen in een plan van aanpak. Spreekt onze aanpak u aan dan gaan wij voor u aan de slag, wij zijn dan uw partner in het bereiken van een resultaat waar zowel u als werkgever, de werknemer en wij als dienstverlener blij van worden.

Netwerk

Wij beschikken over een omvangrijk netwerk waardoor wij u uitgebreid van dienst kunnen zijn.  Begeleiden met aandacht is onze meerwaarde. Wij houden van ambitie. Daarom zetten wij ons in om het verzuim binnen uw bedrijf op een zo laag mogelijk niveau te brengen én wat nog belangrijker is: het ook zo laag mogelijk te houden! 

Preventie

Preventie is geen toverwoord. Preventie gaat over waarden als; communicatie, gedrag, verplichting, vertrouwen, veiligheid, integriteit en verantwoordelijkheid. U weet wat uw rol is als eigenaar/leidinggevende, maar is dit ook bekend bij uw medewerkers? Nogmaals wij gaan graag met u in gesprek over een positief en realistische verzuimaanpak.

VINDT U HET VERZUIM IN UW BEDRIJF TE HOOG?

Wilt u het verzuim binnen uw organisatie terugdringen en hebben alle inspanningen tot nu toe niet gebracht wat u er van verwachte? Informeer naar onze aanpak of vraag direct een offerte aan.