SLAPEND DIENSTVERBAND, KENT U DIT?

Arbo nieuwsWerk met ons

Rechters staan een slapend dienstverband toe, dit is in de laatste maanden van 2015 duidelijk geworden na diverse rechtszaken. Werkgevers zijn verplicht om een transitievergoeding te betalen nadat een werknemer na 2 jaar ziekte uit dienst gaat. Dat dit een kronkel in de wet is daar is iedereen het overeens. Een werknemer kan wel na 2 jaar ziekte een WIA uitkering aanvragen en tegelijkertijd “slapend” in dienst blijven. Indien na verloop van tijd de werknemer weer in staat is om zijn/haar werkzaamheden te hervatten dan moet er wel loon worden betaald. Meestal zal het zo zijn dat er inmiddels een vervanger is begonnen, en dan?

Kortom hoe dan ook, een slapend contract is en blijft een riskant besluit. Uitstel kan weleens duurkoop worden en daar zit u als werkgever toch echt niet op te wachten. Hoezo frustratie?

https://www.rendement.nl/nieuws/id14073-straks-transitievergoeding-na-twee-jaar-ziekte.html

VINDT U HET VERZUIM IN UW BEDRIJF TE HOOG?

Wilt u het verzuim binnen uw organisatie terugdringen en hebben alle inspanningen tot nu toe niet gebracht wat u er van verwachte? Informeer naar onze aanpak of vraag direct een offerte aan.