SUCCESVOLLE TWEEDE SPOOR TRAJECTEN

Arbo nieuwsWerk met ons

Tweede Spoor Traject

Inmiddels bestaat AttentusVerzuim zolang dat de eerste Tweede Spoor trajecten hun einde naderen. Altijd spannend of en zoja hoe een dergelijk traject wordt afgerond want ook al doen we heel veel aan begeleiding, je weet het niet want er doen allerlei verhalen de ronde over het UWV.

Nu kunnen we meepraten over de gevolgde trajecten en we kunnen het volgende melden: de trajecten zijn goed afgerond want het UWV heeft betrokkenen een WIA uitkering toegezegd. Natuurlijk willen we, als ieder ander, graag dat betrokkenen ander werk vinden dat óók bij hen past en waarmee ze weer een toekomst tegemoet kunnen zien op basis van erkenning, plezier en bovenal een inkomen dat kan groeien.

Maar het is nu niet anders, voorlopig is het inkomen van deze medewerkers veiliggesteld en kunnen betrokkenen werken aan herstel danwel om leren gaan met de beperking(en). Met een positieve kijk en wil zijn er mogelijkheden. Voorlopig rust er een zegen op deze dossiers echter, er komt weer een moment waarop ditzelfde dossier weer wordt geopend om vervolgens opnieuw te beoordelen of betrokkenen weer in staat zijn om op zoek te gaan naar een betaalde functie. Soms lukt dit meestal niet wat weer een mogelijke teleurstelling tot gevolg kan hebben.

VINDT U HET VERZUIM IN UW BEDRIJF TE HOOG?

Wilt u het verzuim binnen uw organisatie terugdringen en hebben alle inspanningen tot nu toe niet gebracht wat u er van verwachte? Informeer naar onze aanpak of vraag direct een offerte aan.